I na tym etapie skończyła się dobra pogoda. Przed nami tydzień deszczu. Wcale mnie to nie smuci. Jak przyjadę do Polski zapowiadają ładną pogodę więc sobie zrekompensuje braki słońca. Dzisiaj rano przyglądnęłam się sobie w lustrze i muszę stwierdzić, że straszny bladzioch ze mnie, chyba upodobniam się do norwegów pomału haha (oby mi tylko włosy nie zjaśniały). W sumie dobrze by było zmienić coś na głowie na wiosnę. Jak przyjadę do polski to skonsultuje się z fryzjerem, w końcu trzeba sobie czasem coś odmienić. A tak jeszcze nie w temacie, chciałam wam polecić olejek arganowy, jest rewelacyjny na włosy.
Dzisiaj znowu drożdżowy wypiek, już bardziej wielkanocny, zbliżamy się bowiem do świąt, leniuchowania i łasuchowania. Jest to moja pierwsza babka drożdżowa ale na pewno nie ostatnia bo bardzo nam zasmakowała. Myślę, że świetnie się w niej sprawdzą zamiast rodzynek kawałki gorzkiej czekolady.
Dzisiaj znowu drożdżowy wypiek, już bardziej wielkanocny, zbliżamy się bowiem do świąt, leniuchowania i łasuchowania. Jest to moja pierwsza babka drożdżowa ale na pewno nie ostatnia bo bardzo nam zasmakowała. Myślę, że świetnie się w niej sprawdzą zamiast rodzynek kawałki gorzkiej czekolady.
Składniki:
50 g drożdży
szklanka mleka
500 g mąki
500 g mąki
3/4 szklanki cukru
60 g masła
3 jajka
szczypta soli
garść rodzynek
sok z jednej pomarańczy i starta skórka
Wykonanie:
lubię takie puchate drożdżowe ciasta
OdpowiedzUsuńja też:)
UsuńPrzepięknie wyrosła :) Wygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńdziękuje:)
UsuńBardzo ładnie wyrosła i widać że jest puszysta :) jeszcze nie piekłyśmy babki drożdżowej :)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
UsuńWygląda doskonale, tak puszyście!
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie:)
OdpowiedzUsuńa jak smakuje:)
UsuńBabka jest zawsze smaczna, idealna do niedzielnej kawki:)
OdpowiedzUsuńteż tak uważam:)
UsuńW przepisie gdzieś zapodziała się mąka
OdpowiedzUsuńjuż poprawiłam:) dziękuję:d
UsuńJustynko ale piękna baba :)
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
Usuńprzepraszam a ile mąki???
OdpowiedzUsuńsuper babka:))
500 g:)
UsuńPiękna,puszysta!!!
OdpowiedzUsuńAleż idealnie wyrośnięta:)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńPięknie Ci wyrosła ;))
Jaka wyrośnięta! Wspaniała Ci wyszła :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyrośnięta, puszysta. Po prostu piękna, udana baba. Wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńImponująca baba, pięknie wyrosła:)
OdpowiedzUsuńNo piękna: puchata, wyrośnięta:)
OdpowiedzUsuńale pięknie wyrosła! boska mmmm
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
UsuńWspaniała babka i taka wyrośnięta :) musi być pyszna.
OdpowiedzUsuńjaka puszysta :) piękna
OdpowiedzUsuńdziękuje:)
Usuńteż na Święta zamierzam upiec babkę drożdżową, ale taką z większą ilością bakalii:)
OdpowiedzUsuńja nie lubię bakalii w cieście drożdżowym bardziej w serniku albo w keksie:)
UsuńWygląda na pyszną.
OdpowiedzUsuńpysznie
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
Usuńjaka fajna baba, super wyrosła:)
OdpowiedzUsuńidealna na Wielkanoc:)
OdpowiedzUsuńpolecam:)
UsuńŚliczna ta babeczka, pomarańczowa musi pięknie pachnieć i jeszcze lepiej smakować :)
OdpowiedzUsuńoj tak jest bardzo smaczna:)
Usuńuwielbiam Twoje przepisy! co jeden to lepszy ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję, miło mi:)
Usuńale idealna baba, ja nie mam reki do drozdzowych:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWszystkie Twoje propozycje warte są rozpropagowania dlatego nominuję twój blog do Liebster Blog Award! Więcej informacji na: http://dzemdzus.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńdziękuję:)
UsuńI jak się tu zdecydować na jedną babkę, skoro wszędzie tyle ciekawych propozycji. Pomarańczowa musi być pyszna.
OdpowiedzUsuńtaki sezon na babki:) jest bardzo smaczna, polecam taki inny ciekawy smak jak na drożdżowe ciasto:)
UsuńWow, wspaniała babka - świetnie wyrosła :P Wygląda rewelacyjnie :P
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie na babkę, jajka faszerowane, jajka sadzone z czekolady
aż po niej widać że jest mięciutka i soczysta :D
OdpowiedzUsuńPyszna i puszysta :)
OdpowiedzUsuń