Zima trzyma dalej a najlepiej przeczekać ją przy kubku ciepłej czekolady i domowych drożdżówkach.
Składniki:
Gotowy rulon ciasta francuskiego
5 jabłek
cukier puder
Wykonanie:
Ciasto dzielimy na kwadraty i układamy na nich plasterki jabłek. Przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i dociskamy brzegi widelcem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem.
Mniam pysznie wyglądają. Uwielbiam takie małe słodkości :-)
OdpowiedzUsuńojej,wspaniale wyszły! b lubie ciasto francuskie z jabłuszkiem, bardzooo!!
OdpowiedzUsuńTake drozdzowki sa niezastapione. 3 skladniki a efekt koncowy powalajacy ;-)
OdpowiedzUsuńSMAKOŁYKI NA TALERZU DO ZJEDZENIA..
OdpowiedzUsuńJa oprószyłabym jej jeszcze cynamonem. Pyszne, lubię takie ... :)
OdpowiedzUsuńtakie szybkie szarlotki są super :)
OdpowiedzUsuńCudne, takie proste i szybkie :>
OdpowiedzUsuńPrzepisy na wykorzystanie ciasta francuskiego zawsze mile widziane :)
OdpowiedzUsuńSzybkie i przepyszne!!!
OdpowiedzUsuńJustynko, takie drożdżówki to ja mogę jeść :D
OdpowiedzUsuńSzybkie i smaczne takie drożdżóweczki- francuzeczki:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię ciasto francuskie i często po nie sięgam.
OdpowiedzUsuńmniam! :) ciasto francuskie i owoce to zawsze sprawdzone połączenie ;)
OdpowiedzUsuńŁatwy, szybki, a co najważniejsze pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie jest genialne, stale go kupuję i nigdy nie mam go dość, jest bardzo inspirujące. W wersji, którą proponujesz też piekłam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam noworocznie.
Nie kuś mnie, nie powinnam :P
OdpowiedzUsuńUwielbiam je. Są szybkie do zrobienia i przepyszne.
OdpowiedzUsuńJak słodziutko!!!
OdpowiedzUsuńCudowne drożdżówki :) Mniam!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pyszności :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, aż zgłodniałam :D
OdpowiedzUsuńProste, smaczne i szybkie do zrobienia, uwielbiam takie przepisy, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńRewelacyjne mini-szarlotki! Idealne dla mnie! Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńTakie proste i takie szybkie, mniam :))
OdpowiedzUsuń