Powroty do domu bywają ciężki. Wyjeżdżać się nie chce bo to pakowanie, przekładanie rzeczy itp. ale jak się człowiek na miejscu rozleniwi to batami go nie idzie zagonić do powrotu do domu. Natura ludzka jest dziwna. To tak samo jak narzekanie w lecie na upał a zimną na mróz. No nic mi w takim razie nie pozostaje jak wkleić zdjęcia do albumu z tegorocznych wakacji spakować walizki i ruszać w podróż do domu. Wszystko dobre szybko się kończy. Na osłodę przed wyjazdem mam tartę ze śliwkami, proste i smaczne ciasto.
Składniki:
rulon ciasta francuskiego
300 g śliwek
dżem ze śliwek
Wykonanie:
Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na blaszce do pieczenia i zakładamy brzegi ciasta przyciskając je widelcem aby nie rozłożyły się. Następnie myjemy i kroimy na kawałki śliwki. Dżemem śliwkowym sparujemy środek ciasta i układamy na nim pokrojone śliwki. Gotowe ciasto wkładamy do piekarnika na 25 minut w temp 180 stopni. Gdy ostygnie można pokroić i podać na stół. Smacznego
to coś dla mnie! pyszności :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńChodzi za mną jakieś ciasto ze śliwkami:)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie! Chętnie spróbuję ;)
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńpycha :) poproszę kawałeczek :)
OdpowiedzUsuńRobiłam wczoraj ciasto ze śliwkami. Muszę też spróbować Twojej wersji:)
OdpowiedzUsuńZrobię jeszcze dzisiaj! :-)
OdpowiedzUsuńdobrze że kupiłyśmy dzisiaj śliwki :D
OdpowiedzUsuńAle fajne i szybkie ciasto. Lubię słodkości z ciasta francuskiego :-)
OdpowiedzUsuńCiasto szybkie i smaczne :)
OdpowiedzUsuńJustynko życzę miłego powrotu do domu :)
OdpowiedzUsuńtaka tarta na pewno osłodzi nawet największą goryczkę - serdecznie pozdrawiam :-)
Świetny, szybki sposób na zaspokojenie apetytu na smaczne ciasto. Podoba mi sią. Szkoda, że nie mogę się poczęstować :)
OdpowiedzUsuńNabrałam na nią wielkiej ochoty:)
OdpowiedzUsuńTeż tak mam... jak jest blisko wyjazdu to nie chce się jechać. Jak potem to nie chce się wracać, ale do domu ;)
OdpowiedzUsuńA tarta wygląda bosko!
Mmmmm...ależ smakowicie wygląda! Aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńpysznie i szybko :)
OdpowiedzUsuńTarta idealne :>
OdpowiedzUsuńpysznie :)
OdpowiedzUsuńO tak powroty bywają ciężkie :) Piękne ciacho, pozdrawiam Justynko :)
OdpowiedzUsuńPrzepiękna, aż chce się jeść! :)
OdpowiedzUsuńprzepiękna :D
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda !
OdpowiedzUsuńUwielbiam sezon śliwkowy, bo chyba żadne inne owoce tak nie smakują z ciastem, jak śliwki.
OdpowiedzUsuńSzybkie, pyszne i niezawodne - uwielbiam ciasto francuskie w każdym wydaniu :)
OdpowiedzUsuńFajna tarta;) U mnie w piątek na blogu śliwkowe galette. Zapraszam www.drinkeatlive.blogspot.com
OdpowiedzUsuńNoo i robi się jesiennie ;) Maliny i truskawki zastępują śliwki... Ale wygląda równie pysznie ;)
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńdo dobrego człowiek zawsze się szybko przyzwyczaja ;)
OdpowiedzUsuńgdybym tak piec umiała....
OdpowiedzUsuńSzybko,prosto i smacznie ;)
OdpowiedzUsuńJak ja dawno u Ciebie nie byłam :) Tarta prezentuje się przepysznie!
OdpowiedzUsuńo prosze! deser ktory moge zrobic córci:)dziekuje:)
OdpowiedzUsuńBiegnę na kawę niczym błyskawica :) wygląda tak pysznie
OdpowiedzUsuń